SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Magična privlačnost

Spustite se u 60 m duboku spilju Baredine ili u poznatu Pazinsku jamu koju je u svojim pričama opisao veliki pisac Jules Verne.

Freske (Beram) i Eufrazijeva bazilika u Poreču (6. st.), svrstane su u svjetsku baštinu i pod zaštitom su UNESCO-a, a nalaze se na samo pola sata vožnje od Motovuna.

Koncertna sezona u Eufrazijevoj bazilici traje tijekom ljetnih mjeseci.

Posjetite svjetski poznatu zvjezdarnicu u Višnjanu ili Hum – najmanji grad na svijetu.

Aktivnosti

Motovunski Filmski festival, koncerti i izložbe, festival bijelog tartufa i terana, vinske ceste i ceste maslinovog ulja u bližoj okolici, uređene biciklističke staze, trkačke staze, spilje, brojni povijesni spomenici, blizina kristalno čistog i plavog mora, aquapark s bazenima, jahanje ili paragliding iznad Motovuna, samo su dio ponude koja Vam se nudi tijekom čitave godine.

Jahanje kroz vinograde i maslinike, pješačke i biciklističke staze, paragliding s okolnih brda, vinske ceste i ceste maslinovog ulja, brojni vrhunski restorani i prave domaće konobe koje Vam nude probrana jela istarske i mediteranske kuhinje.

Krajem srpnja Motovun ugošćuje filmaše iz cijelog svijeta u sklopu Motovun Film Festivala (MFF) dok se u obližnjem Grožnjanu tijekom ljetnih večeri gotovo svakodnevno održavaju jazz koncerti.

Kristalno čiste plaže istarske obale Jadrana, turistički centri: Poreč, Umag, Novigrad i Rovinj, na samo pola sata vožnje od Motovuna, iz kojih se organiziraju jednodnevni izleti brodom u Veneciju.

Aktivnosti

Istražite

Jahanje – 4 km

Toplice – Welness – 4 km

Plaže – 20 km

Spilje – 15 km

Poreč (bazilika) – 25 km

Paragliding

Pješaćenje

Biciklizam – najam bicikala

NP Brijuni – 55 km

Rimski amfiteatar u Puli – 60 km

Zvjezdarnica – Višnjan – 15 km

Motovun film festival

Freske – Beram – 15 km

Aquapark – 15 km

Trčanje

to-topto-top