SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Magična privlačnost

Zbog svoga idealnog položaja, vrijednih i ugodnih ljudi, blage klime i nezaboravnog pogleda na istarski karajolik, Motovun je grad u koji ćete se gotovo sigurno vratiti. To je mjesto magične privlačnosti. Smijete biti opčinjeni

Motovun

Tražite li meditativni odmor u tišini i romantici srednjovjekovnog gradića, s brojnim restoranima, vinarijama i konobama s tradicionalnom, domaćom hranom i vrhunskim vinima, ili Vam je umjesto čistog hedonizma ipak sport i rekreacija na prvom mjestu, u Motovunu i okolici imate sve, baš sve, na dohvat ruke.

U srcu istarskog poluotoka nalazi se jedan od najljepših gradića, smješten na samom vrhu brežuljka s kojega se pruža veličanstven pogled na dolinu rijeke Mirne, nepregledne vinograde i čuvenu motovunsku šumu bogatu cijenjenim bijelim tartufom.

Motovunu

U

Ambulanta

Trgovine

Turističke informacije

Pošta

Restorani

Caffe

Hotel

Vidikovac

Galerija

Crvke

Banka – bankomat

Istražite

Ovalnog je tlocrta sa sačuvanim srednjovjekovnim gradskim zidinama i kulama, gradskom palačom i ložom te župnom crkvom sv. Stjepana.

Šetajući njegovim strmim ulicama i trgovima osjetit ćete atmosferu življenja tijekom dugih stoljeća srednjeg vijeka. Na mnogim motovunskim zgradama i palačama nalaze se kameni grbovi koji su označavali vlasništvo pojedinih plemićkih obitelji.Brojni su umjetnici svoju inspiraciju pronašli upravo u Motovunu gdje se stoljećima ispredaju bajke, priče i legende o divovima i vilama koje, kažu, i danas posjećuju to mistično brdo.

Zmajeve brazde

Prema novijim istraživanjima, Motovun se nalazi na sjecištu tzv. “zmajevih brazdi”, svojevrsnih zemljinih meridijana, stvarajući na tim sjecištima snažan naboj koji na ljude djeluje opuštajuće i smirujuće, potiče kreativnost te pogoduje meditaciji.

Znameniti stanovnici Motovuna bili su Andrea Antico, poznati renesansni skladatelj i drugi notni tiskar u povijesti, Josef Ressel, izumitelj brodskog vijka, Mario Andretti, legendarni automobilist i svjetski prvak u Formuli 1 1978. te pobjednik utrke “500 milja Indianapolisa”.

LJEPOTA

U slikama

to-topto-top